SAREB envia a judici per un desnonament onze famílies i dos activistes

Judici per un desnonament a onze famílies i dos activistes de la Plataforma d’Afectats de la Hipoteca arran d’una denúncia de la Sareb, el “banc dolent”. Acusen les famílies i activistes d’usurpació de la propietat privada. El març del 2019 la PAH va decidir ocupar un edifici del carrer Ripollès de Lleida, que pertanyia a la Sareb des del gener d’aquell mateix any, per tal que algunes famílies en risc d’exclusió social poguessin tenir un allotjament.

Les famílies, que es troben en situació de pobresa extrema, no han rebut cap ajuda d’habitatge. Les condicions derivades de la pandèmia tampoc han facilitat l’arribada d’aquestes ajudes per part de l’administració. Algunes famílies han hagut de marxar de Lleida, altres han tornat a ocupar altres blocs i només algunes han aconseguit accedir al lloguer social.

La PAH, que denuncia les desigualtats socials sobretot en matèria d’habitatge, ha realitzat diverses ocupacions d’edifics sencers. El seu principal objectiu és proveir d’un sostre a moltes famílies que pateixen aquestes desigualtats. Aquestes accions les utilitzen els activistes com a plataforma per denunciar les injustícies que es cometen en el camp de la banca i el capitalisme. 

Mobilitzacions

El 14 de novembre de l’any 2019, sense avís previ, es van presentar les dotacions de l’ARRO (cos dels Mossos d’Esquadra) i van efectuar el desallotjament. Prèviament, la PAH havia convocat una manifestació per protegir l’edifici. Va ser en aquell moment en què es van identificar totes les persones que es trobaven residint a l’interior de l’edifici. Al mateix judici també s’hi asseuran dos activitstes de l’associació que van ser denunciats el 27 de març del 2019. Aquests van ser denunciats nou dies després de l’ocupació, just quan es va fer pública aquesta ocupació.

Imatge de la mobilització de la PAH al jutjat on se celebra el judici pel desnonament

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha convocat una concentració a les portes dels Jutjats de Lleida. Reclamen l’absolució de tots els encausats i l’accés a un habitatge digne per a tothom.

Evidentement, no és el primer judici per un desnonament al que s’enfronta la plataforma. En els anys que fa que existeixen, s’han enfrontat a molts jutges i empreses que han perseguit les seves accions.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *